tiistai 30. maaliskuuta 2010

Carlisle Cullen ja Esme Cullen

Esme Cullen

Esme Cullen (alk. Esme Anne Evenson, o.s. Platt[7]) on Cullenien vampyyriperheen adoptioäiti ja Carlisle Cullenin vaimo. Vuoden 2008 elokuvassa Esmeä esittää Elizabeth Reaser. Esme syntyi vuonna 1895 Ohion Columbuksessa.[7] Hän tapasi ensi kertaa Carlislen tämän hoitaessa Esmen katkennutta jalkaa tämän ollessa 16-vuotias.[7] Myöhemmin Esme meni naimisiin Charles Evensonin kanssa ja tuli tälle raskaaksi.[7] Mies kohteli häntä huonosti, ja syntymättömän lapsensa takia Esme karkasi kotoaan.[7] Esme synnytti pojan, mutta tämä kuoli vain muutamaa päivää myöhemmin.[7] Murtunut Esme yritti tehdä itsemurhan hyppäämällä alas kalliolta, mutta jäi eloon. Häntä kuitenkin luultiin kuolleeksi ja hänet vietiin ruumishuoneelle sairaalaan, jossa Carlisle työskenteli. Carlisle tajusi naisen olevan vielä elossa, tosin niin lähellä kuolemaa, ettei hän selviäisi ihmisenä. Carlisle päätti pelastaa Esmen hengen ja muutti hänet vampyyriksi. Myöhemmin he rakastuivat ja menivät naimisiin. Esme on lapsirakas ja rakastaa paljon kaikkia adoptiolapsiaan. Hän pitää paljon myös Bellasta.

Fyysiseltä iältään Esme on 26-vuotias[7] eikä vampyyriutensa takia ikäänny. Hänellä on tavalliset vampyyrin voimat, mutta ei erikoistaitoa. Hänellä sanotaan kuitenkin olevan "kyky rakastaa intohimoisesti".[7] Esmeä kuvataan noin 170 cm pitkäksi, ja hänen vartalonsa on hoikka, mutta pyöreä ja pehmeä. Hänellä on kuvattu olevan poltetun sokerin väriset kiharat hiukset ja sydämen muotoiset kasvot, joissa on pisamia. Esme nauttii vanhojen talojen ja antiikin restauroinnista[7] ja muun muassa sisustaa oman mökin Bellalle ja Edwardille. Aamunkoissa paljastetaan, että Esme omistaa Etelä-Amerikassa saaren nimeltä "Isle Esme", jonka hän on saanut lahjaksi Carlislelta.[8] Edward ja Bella viettävät kuherruskuukautensa saarella. Bella ja Edward nimeävät lapsensa Renesmeen osittain Esmen mukaan.[9]

Carlisle Cullen

Carlisle Cullen (tunnetaan myös nimellä Stregone Benefice) on Edwardin vampyyriperheen pää ja sen ensimmäinen jäsen. Vuonna 2008 tehdyssä elokuvassa Carlislea esittää Peter Facinelli. Carlisle syntyi Lontoossa 1640-luvulla. Hänen anglikaanipappi-isänsä ja muu papisto metsästivät olentoja kuten noitia, ihmissusia ja vampyyreita, ja myös Carlisle osallistui otusten jahtiin. Eräänä yönä vampyyri hyökkäsi hänen kimppuunsa, ja hyökkäyksen seurauksena Carlisle muuttui itsekin vampyyriksi. Hän onnistui pakoon muilta, sillä ei halunnut kuolla. Hän piiloutui päiviksi. Hän oli kauhuissaan siitä miksi oli muuttunut ja yritti surmata itsensä siinä kuitenkaan onnistumatta. Hän ei halunnut surmata ihmisiä ja sinnitteli pitääkseen verenhimonsa kurissa. Tullessaan hyvin nälkäiseksi hän menetti itsehillintänsä ja tappoi lähellä olleen kauriin juoden sen veren. Tajutessaan että elääkseen hänen ei tarvitsisi tappaa ihmisiä hän alkoi hallita verenhimoaan ja kouluttautui lääkäriksi auttaakseen ihmisiä. Myöhemmin hän eli hetken aikaa Volturien kanssa, mutta matkusti sitten Yhdysvaltoihin. Volturit, toisin kuin Carlisle, joivat ihmisten verta, eikä Carlisle halunnut satuttaa ihmisiä, jonka takia hän sitten lähti omille teilleen.

Ajan myötä Carlisle muutti toisia, jo kuolemaisillaan olevia ihmisiä vampyyreiksi saadakseen seuraa yksinäiseen elämäänsä. Ensimmäiseksi hän muutti vampyyriksi Edwardin, joka oli kuolemaisillaan espanjantautiin. Myöhemmin Carlisle muutti vielä Esmen, Rosalien ja Emmettin. Hän ja Esme rakastuivat ja menivät naimisiin. Esmen hän muutti kun Esme oli kuolemaisillaan, sillä oli hypännyt alas jyrkänteeltä. Rosalien hän löysi lähes kuolleena kadulta, johon Rosalie oli jätetty raiskauksen jälkeen makaamaan, kylmään, alasti kuolemaan. Aluksi Edward ei pitänyt ajatuksesta, että Rosalie olisi osa perhettä. Emmettin hän muutti, kun hän oli joutunut karhun raatelemaksi, jolloin Rosalie oli pelastanut hänet ja tuonut Carlislen luo muutettavaksi. Rosalie ei itse ollut kyvykäs muuttamaan Emmettiä. Muutettuaan Emmettin, Carlisle ja hänen perheensä muuttivat Hoquiamiin, Washingtoniin, missä Quileute-heimo tarjosi hänelle sopimusta: Quileutet jättäisivät Cullenit rauhaan, mikäli perhe ei ikinä hyökkäisi ihmisen kimppuun Quileuten mailla. Cullenit suostuivat ja asuivat rauhassa kunnes heidän täytyi muuttaa eteenpäin. Cullenien ensimmäisen ja toisen Forksin ajan välissä Alice ja Jasper liittyivät joukkoon löydettyään Carlislen omin avuin. Läpi Houkutus-sarjan Carlisle työskentelee lääkärinä ja tarjoaa lääketieteellistä apua muun muassa Bellan raskauden aikana kirjassa Aamunkoi. Hän toimii myös vampyyriperheen johtajana. Hänen fyysinen ikänsä on 23 vuotta. Carlislella on vaaleat hiukset, ja hän on 190 cm pitkä ja hoikka mutta lihaksikas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti