tiistai 30. maaliskuuta 2010

Emmett Cullen ja Rosalie Hale

Rosalie Hale

Rosalie Hale (alk. Rosalie Lillian Hale) on Cullenin vampyyriperheen jäsen. Kirjasarjan pohjalta tehdyissä elokuvissa Rosalieta näyttelee Nikki Reed. Rosalie syntyi 1915 Rochesterissa, New Yorkissa. Hänen isänsä oli varakas pankkiiri. Rosalie on kuvannut itseään hyvin itsepäiseksi nuoreksi, sillä jo ihmisenä hän oli erittäin kaunis ja hän nautti miesten tuijotuksista. Ennen vampyyriksi muuttumistaan Rosalie oli kihloissa rikkaan Royce King II:n kanssa. Eräänä iltana Rosalie käveli yksin kotiin kun hän kohtasi humalaisen Roycen ja joukon tämän rikkaita tovereita. He kävivät Rosalien kimppuun, raiskasivat tämän ja jättivät tämän kuolemaan kadulle. He lähtivät nauraen pois paikalta. Carlisle löysi Rosalien ja, koska tämä oli kuolemaisillaan, muutti hänet vampyyriksi. Muutoksensa jälkeen Rosalie kidutti ja tappoi Roycen ystävät. Kun he olivat kuolleet, Rosalie etsi Roycen ja kidutti ja lopulta tappoi hitaasti myös hänet. Rosalie kertoi, että Royce aneli ja itki Rosalieta kun tämä kidutti tätä. Rosalie varoi kuitenkaan valuttamasta yhdenkään ruumiin verta, sillä tiesi ettei kestäisi sitä. Hän ei halunnut mitään näistä miehistä sisäänsä. Tapettuaan Roycen ja kumppanit Rosalie liittyi Carlislen rauhanomaiseen vampyyriryhmään, joka eli vain eläinten verellä eikä tappanut ihmisiä. Vuonna 1935 Rosalie tapasi Emmettin löytäessään pojan metsästä karhun raatelemana. Rosalie vei loukkaantuneen Emmettin Carlislen muutettavaksi. Se miksi Rosalie ylipäänsä pelasti Emmettin selittyy Epäilyksessä. Rosalien ollessa vielä ihminen hän oli hyvät ystävät Vera-nimisen tytön kanssa, jolla oli oma aviomies ja lapsi nimeltä Henry. Henryllä oli mustat -ja kiharat hiukset ja hymykuopat. Rosalie itsekin haaveili sellaisesta perheestä, ja tämä olikin ensimmäinen kerta, kun Rosalie oli aidosti kateellinen kenellekään muulle. Hän ei kuitenkaan tuntenut, että hänellä oli sitä rakkautta Roycen kanssa kuin mitä hän näki Veran ja tämän aviomiehen välillä. Rosalie pelasti Emmettin karhulta, sillä hän muistutti paljon pikku-Henryä; Emmettilläkin oli mustat -ja kiharat hiukset, ja kivun ja tuskankin alta Rosalie pystyi erottamaan Emmettin hymykuopat. Myöhemmin he rakastuivat ja menivät naimisiin.

Rosalieta kuvataan maailman kauneimmaksi naiseksi, ja jopa vampyyriksi hän on erittäin kaunis. Hän on pitkä, ja hänellä on vaaleat hiukset ja orvokin väriset silmät. Luonteeltaan Rosalie on ilkeämielinen, röyhkeä ja töykeä ja kohtelee huonosti varsinkin Bellaa. Epäilyksessä Rosalie paljastaa Bellalle menneisyytensä taivutellakseen tämän pysymään ihmisenä. Rosalie paljastaa Bellalle haluavansa enemmän kuin mitään muuta olla taas ihminen ja saada omia lapsia. Hän selittää, että hänestä Bellalla on jo kaikki mitä hän olisi koskaan voinut itse toivoa, ja hänestä on vaikeaa katsella, kun Bella vain heittää sen kaiken menemään. Hän on myös "kateellinen" Bellalle, sillä hän on tottunut miesten hyväksyntään ja siihen, että häntä pidetään tavattoman kauniina. Kun Edward sitten ei näyttänytkään minkäännäköistä kiinnostusta Rosalieta kohtaan, Rosalie tunsi itsensä hiukan petetyksi. Hänestä on vaikeaa hyväksyä, että Edward valitsisi Bellan näköisen itsensä sijasta, vaikka hän kertookin, ettei hänellä ole koskaan ollut mitään vahvempia tunteita kuin sisarussuhde Edwardin kanssa. Aamunkoissa Bellan ja Rosalien suhde lämpenee kun Bellaa turvautuu Rosalieen raskautensa aikana. Rosalie, joka ei voi saada omia lapsia, suojelee pakonomaisesti syntymätöntä lasta. Myöhemmin Rosalie toimii suojelijana lapselle, Renesmeelle, ja auttaa esimerkiksi keräämään todisteita siitä, ettei Renesmee ole kuolematon lapsi.

Emmett Cullen

Emmett Cullen (alun perin Emmett McCarty) on Edwardin, Alicen ja Jasperin veli, Rosalien aviomies sekä Carlislen ja Esmen adoptiopoika. Vuonna 2008 tehdyssä elokuvassa Emmettiä esittää Kellan Lutz.

Rosalien pelastettua Emmettin ja kivuliaan muodonmuutoksen jälkeen, Carlisle ja Rosalie selittivät hänelle, että hän on vampyyri. Emmett ei kuitenkaan tullut siitä surulliseksi, niin kuin Rosalie ja Carlisle ajattelivat. Hän sanoi ominsanoin "Mutta jos Carlisle ja Rosalie, enkelini, olivat vampyyreitä, kuinka pahaa se voisi olla?" Hänellä kuitenkin oli vaikeuksia Culleneiden "dieetin" kanssa, ja hän on maistanut muutaman kerran ihmisverta.

Emmettiä kuvataan usein isoksi rakastettavaksi nallekarhuksi: hän on pitkä, vanttera ja erittäin lihaksikas, muttei ylipainoinen, ja kaikkein pelottavimman näköinen Cullen. Jessica kuvaa häntä "isoksi ruskeahiuksiseksi" Houkutuksessa. Hänellä on hieman kiharat tummat hiukset ja hymykuopat poskilla. Ja kuten muidenkin vampyyrien Emmettinkin silmien väri vaihtelee kultaisesta mustaan riippuen kuinka nälkäinen hän on. Emmett yrittää aina kirkastaa jännittyneet hetket huumorintajullaan, ja hän rakastaa pilailua toisten kustannuksella, mutta osaa tarvittaessa olla myös vakava. Joskus hän on kuitenkin hieman ajattelematon ja tekee hätäisiä päätöksiä. Emmett on myös valmis auttamaan ihmissusia kun sellaisen tarve tulee. Emmettin erikoiskyky on voima, ja hän onkin usein hyvin innostunut, kun on kyse taistelusta tai väkivaltaan liittyvistä asioista. Emmett tuli hieman surulliseksi kun ei päässyt Bellan kanssa, kunnes Bella sanoi, että hänellä olisi paremmat mahdollisuudet Jamesin kanssa, jos hän menisi Edwardin mukaan. Hän ajatteli myös, että olisi hyvä muuttaa Bella vampyyriksi ja haluaisi ehdottomasti tapella Volturin jäsenen Demetrin kanssa. Hän odotti myös innolla taistelua Victorian luomia vampyyreitä vastaan, ja taistelua Renesmeestä Volturien kanssa.

Emmett syntyi vuonna 1915 Gatlingburgissa, Tennesseessä ja hän oli kolmelapsisen perheen nuorimmainen. Emmett oli 20-vuotias, kun karhu raateli hänet ja Rosalie, joka oli ollut metsästämässä, löysi hänet. Rosalie kantoi Emmettin Carlislen luo Appalakeille ja pyysi Carlislea muuttamaan Emmettin vampyyriksi. Emmett muistelee tapahtunutta näin: "enkeli pelasti minut ja vei Jumalan luokse". Tämän jälkeen Rosalie ja Emmett ovatkin olleet lähes erottamattomat, ja he ovatkin oikeita sielunkumppaneita.

Kun Emmett sai tietää, että Rosalie oli pelastanut hänet, hän rakastui Rosaliehen ja liittyi Culleneiden perheeseen, sekä meni naimisiin Rosalien kanssa (itse asiassa he ovat menneet naimisiin useita kertoja, kuten myös Esme ja Carlisle). Rosalie ja Emmett ovat välillä matkustelleet ilman muita Culleneita avioparina. Emmett tekee mitä vain suojellakseen Rosalieta ja muita perheenjäseniä ja hän onkin Culleneiden suojelija. Heidän suhteensa on enemmänkin fyysinen ja sitä verrataankin muiden Culleneiden suhteisiin.

Aluksi Emmett oli varuillan Bellan suhteen, mutta lopulta lämpeni tälle. Houkutuksessa Emmett pilaileekin Bellan kömpelyydestä ja alituisesta punastelusta. Hän äänestää Bellan vampyyriksi muuttumisen puolesta kirjassa Uusikuu. Aamunkoissa Emmett vihjailee jatkuvasti Bellan seksielämästä, ja kertookin, että hän ja Rosalie ovat hajottaneet vaikka kuinka monta taloa omissa puuhissaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti