tiistai 30. maaliskuuta 2010

Jasper Hale ja Alice Cullen

Alice Cullen

Alice Cullen (alk. Mary Alice Brandon) on Cullenien vampyyriperheen jäsen. Vuoden 2008 elokuvassa Alice Cullenia esittää Ashley Greene. Alice on naimisissa Jasper Halen kanssa ja hän on Carlislen ja Esmen adoptiotytär. Hänellä on myös kolme adoptiosisarusta: Edward, Rosalie, Emmett. Alice on myös Renesmee Cullenin täti.

Alice on luonteeltaan optimistinen ja kuplivan iloinen persoona. Hän rakastaa shoppailua, muodonmuutos-leikkejä ja juhlien järjestämistä. Alicea kuvataan pieneksi ja keijumaiseksi ja hän onkin vain 150 cm pitkä. Hän liikkuu kevyesti ja hänen kasvonpiirteensä ovat sirot ja hiukset ovat lyhyet, piikkiset ja mustat. Hänellä on kerrottu olevan myös suuret silmät ja kauniit kulmakarvat. Usein Alice ei kuuntele toisten neuvoja vaan tekee asiat omalla tavallaan. Alice pystyy näkemään tulevaisuuteen, joka on perua hänen ihmiselämästään, jolloin hän pystyi ennakoimaan asioita. Hänen kykynsä kuitenkin rajoittuu vain niihin asioihin, jotka joku on jo päättänyt tehdä. Sen takia hän ei pysty näkemään asioita, jotka on tehty "hetken huumassa". Alice näkee ihmisten ja vampyyrien tulevaisuuden, muttei ihmissusien eikä Renesmeen, joka on puoliksi vampyyri ja puoliksi ihminen. Aamunkoissa Alice kertoo siitä teorian, hän näkee ihmisten tulevaisuuden, koska oli sellainen ja vampyyrien tulevaisuuden, koska on sellainen, muttei tule ikinä ihmissudeksi eikä puolilajiseksi, joten hän ei myöskään näe niiden tulevaisuutta.

Alicen aikaisesta historiasta ei tiedetä juuri mitään, koska hän ei muista yhtään mitään ihmiselämästään ja hän heräsi vampyyrinä yksin. Kirjoissa Houkutus ja Uusikuu kuitenkin paljastuu, että hän syntyi Biloxissa, Mississippissä vuonna 1901 ja hänet vietiin mielisairaalaan, koska hän näki asioita. Alicen muutti vampyyriksi eräs vanha vampyyri joka suojeli näin Alicea verenhimoiselta James-vampyyriltä, joka halusi tappaa hänet. Alice ja Bella ovat ainoat jotka ovat ikinä onnistuneet pakenemaan Jamesilta. Pienen taustatyön tuloksena Alice löysi hautakivensä. Siinä oleva päivä oli sama jona hän joutui mielisairaalaan. Hän sai myös selville, että hänellä oli pikkusisko, Cynthia ja Cynthian lapsi elää vieläkin Biloxissa.

Houkutuksessa Alice käyttää kykyään nähdä tulevaisuuteen ja auttaa Bellaa kun tämä on vaarassa. Pian heistä tuleekin ystävykset, jotka rakastavat toisiaan kuin siskokset. Uudessakuussa Alice näkee Bellan hyppäävän kalliolta ja olettaa, että hän tekee itsemurhan, vaikka Bella onkin vain kalliosukeltamassa. Rosalie, joka uskoo Bellan kuolleen, kertoo Edwardille asiasta. Saadessaan totuuden selville Alice etsii Bellan ja he lähtevät yhdessä pelastamaan Edwardia, joka aikoo tappaa itsensä. He onnistuvat, mutta heidät viedään Voltureiden luokse. Aro näkee, että Bellasta tulee lopuksi vampyyri ja kutsuu Bellan, Alicen ja Edwardin asumaan luokseen. Kaikki kieltäytyvät ja palaavat Forksiin. Epäilyksessä Alice todistaa olevansa hyvä taistelija osallistumalla taisteluun Victoriaa ja vastasyntyneiden vampyyrien armeijaa vastaana. Edward tuhoaa Victorian, eikä kukaan loukkaannu vakavasti. Alice toimii Bellan kaasona Edwardin ja Bellan häissä Aamunkoissa ja auttaa Bellaa pitämällä huolta Renesmeestä siihen asti kunnes Alice ja Jasper lähtevät etsimään muita puolilajisia, jotta voisivat todistaa Voltureille Renesmeen olevan vaaraton vampyyreille. Volturit uskovat ja jättävät Cullenit rauhaan.

Alice näki ennalta Jasperin etsivän häntä ennen kuin Jasper edes itse tiesi asiasta. He tapasivat kasvotusten Philadelphiassa, missä Alice kertoi Jasperille odottaneensa häntä jo kauan. Alice tarjosi hänelle kättään, ja Jasper tarttui siihen ja siinä samassa se toi hänelle toivoa. Alice ja Jasper rakastuivat toisiinsa yhteisen ajan ja matkustelun ohella ja menivät kerran naimisiin. Jasper ja Alice ymmärtävät toisiaan ja ovat hyvin suojelevaisia toisiaan kohtaan - etenkin Jasper Alicea kohtaan.

Jasper Hale

Jasper Hale (oik. Jasper Whitlock) on Edward Cullenin veli sekä Alice Cullenin mies. Vuonna 2008 tehdyssä elokuvassa Jasper Halea näyttelee Jackson Rathbone.

Jasper Hale on Carlisle ja Esme Cullenin adoptiolapsi ja Edwardin, Emmettin ja Rosalien veli, sekä Alicen mies. Cullenit kertovat kaikille, että Jasper on Rosalien kaksoisveli, koska he muistuttavat niin paljon toisiaan, siitä syystä he molemmat käyttävät Rosalien sukunimeä, Hale. Jasper tykkää vääntää kättä ja metsästää Emmettin ja Edwardin kanssa.

Jasper Whitlock syntyi Texasissa vuonna 1844 ja liittyi etelävaltioiden armeijaan vuonna 1861, palvellakseen sisällissodassa. Erittäin karismaattisen luonteensa ansiosta, hän läpäisi tehtävät nopeasti. Jasperin muutti vampyyriksi vampyyri nimeltä Maria, vuonna 1863, kun Jasper oli 17-vuotias. Vampyyrinä hän sai taidon manipuloida ihmisten tunteita. Tunnistaessaan Jasperin korkean aseman armeijassa, Maria päätti muuttaa hänet vampyyriksi auttaakseen valtaamaan alueita Monterreyssä. Jasperin vastuulla oli nuorten vampyyreiden koulutus ja tappaminen kun heistä ei enää ollut hyötyä (noin vuosi muutoksen jälkeen vampyyrien voimat alkavat vähentyä). Vuosisadan jälkeen, hän alkoi epäillä elämäntapaa ja liittyi ystävänsä Peterin ja tämän ystävän Charlotten joukkoon. Pian Jasper kuitenkin jätti kaksikon, koska ei halunnut tappaa ihmisiä tuntiessaan ihmisten rukoukset heidän kuollessaan. Alice näki että he tulevat olemaan yhdessä ja tapasi hänet puolityhjässä lounaspaikassa Philadelphiassa, jolloin he liittyivät yhdessä Culleneiden perheeseen. Menneisyytensä takia, missä hän pystyi ruokkimaan itseään ihmisillä milloin halusi, Jasperilla ei ole kovin hyvää itsekontrollia.

Jasperia kuvataan pitkäksi ja lihaksikkaaksi, mutta hoikaksi. Hänellä on hunajan väriset hiukset ja hänen vartalonsa on täynnä puolikuun muotoisia, monen vuoden taisteluiden ja uusien vampyyreiden koulutuksen jäljiltä tulleita arpia. Aamunkoissa Bella sanookin Jasperin arpien olevan "huutavan vaarallisia." Hän sanoo myös: "Kuinka moni on yrittänyt tappaa Jasperin?" ja hänelle vastataan "Yhtä moni kuin on kuollut sitä yrittäessään." Jasperilla on huono itsekuri, koska hänelle ei vampyyrinä opetettu sitä ja se onkin hänelle arka asia. Monien vuosien armeijakokemuksen vuoksi Jasper saattaa tuntua kylmältä ja välinpitämättömältä. Elokuvassa Jessica kuvaa Jasperin näyttävän siltä "kuin hän olisi suurissa kivuissa", mutta hänen suhteensa Aliceen paljastaa tämän lämpimämmän puolen. Ihmisenä häntä kuvattiin hyvin karismaattiseksi ja siten erittäin pidetyksi. Karismaattisuutensa takia Jasper sai vampyyrielämäänsä kyvyn muunnella lähellä olevien ihmisten tunteita.

Jasper tapasi Alicen ensimmäisen kerran Jasperin karattua vampyyrisodista, joissa hän oli ollut mukana. Alice istui tuolilla ravintolassa Philadelphiassa odottaen Jasperia, tietäen että Jasper tulisi, koska hän oli käyttänyt erikoiskykyään nähdä tulevaisuuteen. Jasper, joka hämmästyi siitä, että Alice näytti tuntevan hänet ja pahoitteli ihmeissään "kumartaen kuin kunnollinen etelän herrasmies", kun Alice kiusoitteli häntä jouduttuaan odottamaan niin kauan. Alice tarjosi hänelle kättään lähteäkseen ravintolasta ja aloittaakseen uuden elämän yhdessä. Jasper hyväksyi tämän (ja sanoi Epäilyksessä "Ensimmäistä kertaa melkein vuosisataan... Tunsin toivoa"). He rakastuivat ja lopulta liittyivät Culleneiden perheeseen yhdessä. Alice auttaa Jasperia hallitsemaan verenhimonsa katsomalla tulevaisuuteen ja rauhoittelemalla häntä. Siitä lähtien he ovat olleet osa Culleneiden perhettä.

Houkutuksessa Jasper auttaa Bellaa Alicen kanssa kun tämä piiloutuu James-vampyyriltä. Hän käyttää kykyään rauhoittaa Bellaa, kun tämä on stressaantunut tai peloissaan. Kirjassa Uusikuu hän ei pysty hillitsemään itseään ja hyökkää Bellan kimppuun, kun tämä saa paperihaavan syntymäpäivälahjansa paperista. Epäilyksessä hän opettaa ihmissusia ja Cullenin perhettä, jotta he voisivat puolustautua vastasyntyneistä vampyyreistä luotua armeijaa vastaan. Hän myös kertoo elämäntarinansa Bellalle. Aamukoissa Jasper lähtee Alicen kanssa äkillisesti etsimään todistajia ja palaa hänen kanssaan puolustamaan Renesmeetä Voltureilta. Aamukoissa ilmenee myös se, että Jasperin lempinimenä toimii Jazz, jota Edward käyttää, kun heidän on ilmoitettava Jacobin entisen lauman hyökkäyksestä Carlislelle ja Esmelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti